en blogg

Direktlänk till inlägg 18 februari 2012

Problemet med Islam

Av Grodan Boll - 18 februari 2012 15:05

(Detta inlägg skrev jag egentligen på ett forum från början för kanske 2-3 år sedan, så vissa saker i inlägget kanske inte är helt aktuellt längre, men jag har försökt uppdatera vissa smådelar för att motverka detta.)


Islam vs Yttrandefrihet


Islam, som många av er kanske redan vet, är praktiskt taget immun mot kritik här i Europa och utnyttjar sin position till max. Genom att porträttera sig själva som offer för västerländska fördomar och rasism har Islam fått komma undan med i princip allt och har på senaste tiden verkligen tryckt på gränserna för vad vi ska tolerera här i Europa där tolerans ses som våran bästa egenskap, även om det samtidigt utnyttjas och skapar problem för oss.


Vi gör ständigt undantag i lagen och i vårat samhälle i allmänhet för radikala muslimer och deras extrema värderingar. T.ex om det gäller införande av ritualiserad halalslaktat kött på danska skolor eller badhus som inför dagar då endast muslimer får bada, eftersom vissa muslimer uppenbarligen känner sig kränkta av att behöva bada tillsammans med icke-muslimska hedniska avskum, eller "kaffurs". Finns flera andra exempel bland annat en man i Italien som blev frikänd efter att ha brutalt misshandlat sin dotter, pga av sin religiösa tro. I England har muslimska läkare rätt att neka hjälp mot judar, detsamma gäller muslimska poliser, pga sin religiösa tro. Muslimska apotekare har rätt att vägra sälja preventivmedel eftersom det ses som omoraliskt, det samma gäller alkohol.

Detta accepteras såklart av vårt övertoleranta och politiskt korrekta samhälle. Frågan är, hade vi låtit en annan religion komma undan med samma irrationella krav? Antagligen inte.


Exempel på där muslimska värderingar har blivit importerade (påtvingade) i Europa:



ra+benefits+as+ministers+recognise+polygamy/article.do">http://www.thisislondon.co.uk/news/article-23435519-details/Muslim+husbands+with+more+than+one+wife+to+get+ext


ra+benefits+as+ministers+recognise+polygamy/article.do


http://www.timesonline.co.uk/tol/news/politics/article3301164.ece


http://www.timesonline.co.uk/tol/comment/faith/article2258664.ece


http://www.express.co.uk/posts/view/27213/Nurses-told-to-turn-Muslims-beds-to-Mecca


http://news.bbc.co.uk/1/hi/education/7204635.stm



 


Som ni (förhoppningsvis) vet hänger våran yttrandefrihet i gungning och det verkar inte längre lika självklart att man ska få säga vad man vill. Detta gäller speciellt i länder som bl.a England och Holland. Den holländske dokumentärfilmaren Gert Wilders riskerar att hamna i fängelse pga av en kortfilm han gjorde som är kritisk mot Islam, Fitna, dokumentärfilmen som orsakade terroralarm i hela Holland under en tid och togs bort från Internet efter hot från arga muslimer bosatta i Europa. Det var tänkt att Gert Wilders skulle infinna sig i det brittiska parlamentets House of Lords för att diskutera om sin film. En uppenbarligen inflytelserik och rätt så extrem muslim bosatt i England, Lord Ahmed, hotade dock med att OM mötet skulle äga rum skulle han mobilisera 10'000 radikala muslimer för att göra allt i deras makt för att stoppa mötet. Istället för att inte låta sig vika sig för ett sådant extremt hot och stå upp för rättighet att mötas och diskutera, som i ett sunt och civiliserat samhälle, så vek man sig återigen för radikal muslimsk skrämseltaktik. Gert Wilders fick inte ens komma in i landet utan blev tillsagd av polis att vända tillbaks på Heathrow Airport.


http://www.telegraph.co.uk/news/newstopics/politics/lawandorder/4603182/Dutch-anti-Muslim-politician-turned-away-from-Britain-at-Heathrow.html


http://www.youtube.com/watch?v=1HVbGEVzXG4


Detta är bara en av många incidenter som tyder på våran brist på att kunna stå upp för våra rättigheter och vägra låta radikala extremister styra och ställa.

Andra exempel är såklart Jyllandspostens muhammedkariaktyrer som orsakade diverse nerbrända ambassader och våldsamma protester, rondellhunden av Mohammed gjord av Lars Vilks som orsakade dödshot och mordförsök etc etc. I varenda fall har vi vikt oss för extremisters krav att behandla Islam med en överdriven respekt och värdighet som ingen annan religion förväntar sig eller bör förvänta sig istället för att stå upp för våra grundläggande värderingar.


Våran yttrandefrihet kan försvinna om vi inte lär oss att kunna säga ifrån och inte låta hot få oss att be om ursäkt för en av våra bästa kvailitéer.

Precis när du trodde att FN inte kunde bli ännu mera meningslöst beslutade dom sig för att försöka få igenom en lagstiftning som kan göra det möjligt för europeiska länder att FÖRBJUDA kritik mot religion, speciellt Islam. För er som tror att jag skämtar, kolla igenom följande länkar:


http://europenews.dk/en/node/13092

http:/www.secularism.org.uk/99993.html

http://www.youtube.com/watch?v=Uadgk2kveRU&feature=channel_page


Debatten om Sharialagar


Att detta ens är en debatt i vissa länder är skrämmande och förvånande. Det är som att debattera ifall vi ska eller inte ska införa koncentrationsläger.

För er som inte vet så är Sharialagar dem religiösa lagar som du hittar i extrema muslimska länder såsom Saudi-Arabien eller Iran.

Sharialagar är ökända för att vara barbariska och diskriminerande mot kvinnor och därför helt inkompatibla med dem mänskliga rättigheterna. Trots detta finns det massiva rörelser av muslimer som vill införa Shariadomstolar här i Europa. En färks undersökning i Storbritannien visar att hela 40% av brittiska muslimer införa dessa lagar.

Straffen som Shariadomstolar ger kan variera från amputering, stympning och piskning till hängning, stening och halshuggning. T.ex i Saudi-Arabien är halshuggning ett legitimt straff som kan delas ut till brottslingar som har begått tillräckligt allvarliga brott, varav dessa definieras av religiösa skrifter.


Enligt den Islamiska lagen, Sharialagen, är det att brott att:


- Visa för mycket hud ifall du är en kvinna

- Dricka alkohol

- Vara otrogen mot sin partner

- Vara homosexuell

- Beblanda sig med människor av andra religioner

- Lämna eller ens ifrågasätta Islam

- Etc.


Även om dessa domstolar i alla fall inte än officiellt existerar i Europa så har dom extrema moraliska värderingarna som Sharia innebär blivit importerad in i Europa i form av hederskulturen som är en direkt produkt av Islam. Hederskulturen är självklart som namnet antyder främst en kulturell manifestation, men den rättfärdigas av Islam och legitimeras därmed.


Tolerans? Kulturkrockar…


Tolerans, som jag nämnde tidigare, ses ofta som en av våra bästa kvailitéer här i Europa. Speciellt Sverige har fått en stämpel av att vara ett väldigt tolerant samhälle där alla är lika mycket värde. Självklart kan man dock diskutera hur bra det stämmer i verkligheten, men i vilket fall som helst så finner du inte samma tolerans i dem flesta andra länder runtom i världen.


Tyvärr är det dock så att det finns konflikter, eller situationer som inte går att lösa med fredlig dialog och blommor. Det finns situationer då våran tolerans och något överdrivna politiska korrekthet utnyttjas till max av extrema grupper som kan få sig själva att se ut som offer, och därför få oförtjänt sympati och respekt.

Vissa muslimer i Europa verkar nästan konstant vara upprörda och kränkta över något, vare sig det är serieteckningar, rondellhundar, teddybjörnar etc så finns det alltid något att protestera emot. Islamister har blivit vana vid att lyckas med skrämseltaktik här i Europa och passar därför på att se att allt som en kränkning mot Islam.


 


Eftersom vi blir ständigt tillsagda av politiker och media att politisk korrekthet går före rationell logik och sunt förnuft ber vi därför om ursäkt efter att ha gett minsta lilla kritik mot de mest barbariska värderingarna. Istället för att stå upp för våra rättigheter och våra åsikter så viker vi oss och säger bara sådant som är politiskt korrekt accepterat.

Vi säger en sak öppet, och en annan sak inom våran närmaste bekantskapskrets. Vi lever i ett samhälle där vi undviker att sticka ut genom att säga något som på det allra mest luddiga och långsökta sätt kan tolkas som rasistiskt. Eller som islamofobiskt, ett nytt begrepp vars ända syfte är att kunna stämpla vettig kritik mot Islam som fördomar och hat. Att ens påstå att Islamofobi är ett legitimt begrepp som kan jämföras med antisemitism är kränkande mot alla med någon vidare intelligens bakom pannbenet.

I ett demokratiskt, sekulärt och fritt samhälle ska ingen behöva vara rädd för att ärligt kunna uttrycka sina åsikter öppet utan att stämplas till höger och vänster av arga människor som inte kan ta kritik.


Jag undrar hur lång tid det verkligen kommer ta innan vi äntligen inser att dialog, kompromisser och tolerans gentemot varandra helt enkelt inte funkar när det gäller extrema muslimer, eller några andra extremister för den delen.

Vi behöver inte MER respekt gentemot Islam just nu. Vi behöver mindre respekt för Islam (och all annan organiserad religion) och mer respekt för oss själva. Vi måste sätta Islam, samt alla andra religioner som försöker slingra sig in i politik och undgå lagar, på plats och inte tillåta den krypande Islamiseringen som sker i dem flesta europeiska länder idag. Vi måste insistera att yttrandefrihet, mötesfrihet och våra mänskliga rättigheter går före religion och är bra mycket viktigare även om det innebär att vissa blir kränkta. Vi måste också insistera att alla ska stå lika inför lagen och att religiös tro inte ska vara en grund för att skapa luckor i lagen. Detsamma gäller regler på arbetsplatser osv.



 


Våran syn på religion som vi samt många andra europeiska länder delar går helt enkelt bara inte ihop med extremisters. I Europa tror vi på sekularism, att man håller stat och kyrka isär. Att religion ska vara en valfri del i livet, inte att livet ska vara en valfri del i religion.

I den extrema muslimska världen och i den undertryckande kultur som Islam har skapat så finns inte samma logik. Där är det religion som styr och allt annat såsom människors välmående, mänskliga rättigheter, yttrandefrihet, religionsfrihet, mötesfrihet etc kommer i andra hand, eller existerar inte över huvud taget. Här finns inget rum för begrepp som tolerans och mångkultur. Det finns ingen som helst sekularism. T.ex i Saudi-Arabien anses det vara så allvarligt att tillhöra en annan religion än Islam att det är straffbart med döden ifall man skulle vilja byta religion och lämna Islam.

Hur kan man debattera om integration med extremister som tycker att hela den icke-muslimska världen bör störtas och utplånas?


Några sista tankar


Jag vet att jag återigen kommer att bli anklagad för att vara fördomsfull, paranoid och rasistisk. Och för er som tycker jag att på ett onödigt sätt engagerar i att förolämpa islam har jag bara en sak att säga. Jag behöver inte förolämpa Islam när det redan finns så många extrema radikala islamister som med en brinnande passion gör det jobbet åt mig.

Varenda gång en självmordsbombare spränger oskyldiga människor i bitar eller varje gång extremister utövar våld utan någon större anledning förutom att deras religion hade blivit förlöjligad så gör dom mycket mer skada för Islam än vad jag skulle kunna göra. Om jag var en hederlig muslim utan några som helst extrema värderingar utan som vill bara leva ett fredligt och lugnt liv så skulle jag skämmas för dessa extremister som trots allt finns i ganska stora mängder och som påstår sig tala för alla muslimer. Varför är det ingen högt uppsatt muslimsk ledare i den muslimska världen som säger ifrån våld och förtryck? Och ifall Islam verkligen är en tolerant och fredlig religion, varför behandlar vi de muslimer vi de fanatiska och våldsamma muslimerna som t.ex leder kravaller i Storbritannien och Danmark som om de representerade alla muslimer?


Jag tror (eller snarare hoppas) att i framtiden kommer alla intelligenta muslimer att se tillbaka på allt detta Jihad-nonsens osv med skam, ungefär som tyskarna gör med Nazismen.


Ett tips från mig till muslimer; Ifall ni vill få bort ”Islamofobi”, med andra ord fördomar gentemot Islam, säg ifrån allt våld och extremism i Islams namn själva innan ni kräver respekt för eran tro av icke-muslimer. Muslimer får i första hand själva ställa sig upp och erkänna att det finns problem inom Islam och vara dem första som säger ifrån den sexistiska, förtryckande, rasistiska och barbariska kultur som Islam har skapat. Detta istället för att hjärntvätta västerlänningar att Islam är lugn och felfri religion och alla andra påståenden är endast fördomar.

När jag pluggade religon på gymnasiet hade jag under en tid en lärare som var muslim som var väldigt angelägen om att motverka eventuella fördomar mot Islam på ett sätt som jag påstår är förkastligt. Han totalt förnekade all koppling mellan Islam och våld/förtryck och argumenterade istället att begrepp som Jihad och Sharia är bara feltolkade och har inget att göra med våld. Den som gjort ens minsta lilla efterforskning inom ämnet inser hur fel dessa påståenden är. Det är ohederligt och korkat att försöka inbilla andra att Islam är felfritt och alla andra påståenden är baserade på feltolkningar, fördomar och okunskap.


 


Om denna texten i alla fall gör dig sur, kränkt, arg och förolämpad så beror det med största sannolikhet på att den politiskt korrekta försvarsmekanismen som finns i din hjärna och som säger åt dig att religion, speciellt Islam, får aldrig förlöjligas och muslimer måste alltid hållas nöjda. Detta är en produkt av hjärntvätt, massmediapropaganda och indoktrinering.


Det är väldigt synd att de enda som tar upp dessa frågor här i Sverige egentligen är Sverigedemokraterna, ett gäng ex-nassar / kostymrasister och högerpopulister vars världssyn och politik präglas av en kristen konservatism / nynationalism. Detta gör att så fort man tar upp dessa frågor så förknippas man direkt med SD, vilket jag absolut inte vill göra.

Jag är medveten om att de flesta muslimer är inte annorlunda från några andra människor och att extremisterna som jag pratar om är en minoritet, dock en väldigt högljudd sådan. Jag känner många muslimer och alla som i alla fall jag träffat har varit trevliga människor. Jag hoppas inte folk tror att jag är en person som bara hatar muslimer. Det jag hatar, eller snarare föraktar, är intolerans, extremism, fanatism och religiös fundamentalism. När det gäller religion så gillar jag egentligen inte någon religion speciellt mycket, men jag har inget problem med religiösa människor så länge de inte kräver speciella rättigheter eller vill bli behandlade annorlunda pga sin religion. Alltså så skulle jag aldrig på något sätt vilja förbjuda en religion eller förhindra dess anhängare från att utöva den (så länge det inte krockar med andra lagar). Jag är emot burkaförbud, Moskéförbud etc.


Sen så tycker jag att det är rätt efterblivet att kritik mot just Islam ofta blir kallat för rasism. Att slänga fram rasistkortet vid första möjliga tillfälle är bara ett tecken på dålig bildning och att personen i fråga inte förstår sig på definitioner av orden som han eller hon använder. Islam är ingen ras eller etnisk grupp. Det är en religiös tro men även ideologi eftersom Islams lära inte bara innefattar andliga och spirituella koncept utan även samhälls och rättsliga koncept.

Jag kände bara ett behov att förklara vissa saker eftersom detta ämnet anses vara rätt känsligt och det är lätt att man blir feltolkad och porträtterad som en hatisk mini-Hitler ifall man uttrycker en åsikt som inte är helt PK inom detta ämnet.


Det var nu 11 år sen som USA inledde sitt så kallade krig mot radikala islam, eller snarare sitt ”Krig mot terror”. I och med en massiv lögnpropaganda där media hade en betydelsefull roll övertalade man en hel nation att det fanns ett enormt hot i form av extrema muslimer med tillgång till fruktansvärda vapen som avskydde vårat samhälle och därför ville attackera oss. Detta hotet visade sig vara grymt överdrivet och dem mesta bevisen som Bushadministrationen hade presenterat visade sig vara antingen falska, eller mycket otrovärda. Hotet som Bush och hans administration talade om fanns dock men är strategiskt, teknologiskt och numerärt underlägsna USAs armé med alla allierade inkluderat.


Det finns dock ett annat hot från Islam. Det riktiga hot som Islam verkligen utgör, det är samma hot som alla andra religioner också utgör, hotet mot en öppet, progressivt och sekulärt samhälle.

Vi i Europa var under en lång tid en kulturellt och vetenskapligt ödelagd kontinent. Medeltiden varade i runt 500 år och bidrog med få framsteg inom kultur, vetenskap, moral, etik, konst etc, utan desto mer häxbränder, religiöst förtryck, fattigdom och okunskap. Så småningom gick vi dock framåt i utvecklingen då vi nådde renässansen och upplysningen. Många kristna hävdar att detta har att göra med införande av kristen moral vilket förstås är en stor lögn eftersom det var mycket tack vare den ”kristna moralen” och kyrkans makt som gjorde att vi stannade kvar i medeltiden. Det som hände var att vi adopterade nyanserade och humana begrepp såsom yttrandefrihet, religionsfrihet, mötesfrihet osv. Begrepp adopterade ifrån filosofi från bl.a antika Grekland, värderingar vi idag refererar till som ”Västerländska värderingar”.

Det riktiga hotet som Islam utgör är dess fientlighet mot våran yttrandefrihet, som är oumbärlig för våran civilisations utveckling, och att Islams bakåtsträvande antisekulära moral och införande av denna moral i Europa kan dra oss tillbaka till medeltidens mentalitet.


Källor och några andra intressanta länkar

 

http://www.themoviefitna.com/- Dokumentären av Geert Wilders som gör att han nu riskerar fängelse. Se själv och se om ni tycker det är rättfärdigat.

www.richarddawkins.net

http://www.youtube.com/user/thunderf00t?blend=1&ob=0

http://www.channel4.com/news/articles/dispatches/undercover+mosque+the+return/2436087

http://www.dailyhitchens.com/

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Grodan Boll - 18 januari 2015 03:52

Jag kommer hädanefter att blogga på https://kimjongchill.wordpress.com/ istället.   Peace! ...

Av Grodan Boll - 6 juni 2013 02:35

Läste precis igenom Hanna Fridés krönika om våld i tv-spel och jag ville ge mina kommentarer. Ni hittar hennes krönika här: http://nyheter24.se/nyheter/kronikor/746941-sexuellt-tevespelsvald-paverkar-mannens-bemotande-av-kvinnor   Hanna börjar me...

Av Grodan Boll - 31 maj 2013 20:25


  Metros skribent och krönikör skrev för ett tag sen en liten artikel som som handlar lite om feminismens roll i samhället osv. Ni hittar artikeln här: http://www.metro.se/kolumner/sta-for-att-ni-ar-fega-far/EVHllk!5tf89VoN2xQc/ Som ni ser...

Av Grodan Boll - 26 maj 2013 23:36

Gött att våra folkvalda ministrar, folkets representanter, som får gratis bostad i huvudstadens centrum samt en väldigt hög (skattebetald) lön ändå har 0 krav på sig att uppvisa någon form av intelligens eller ens bildning inom områdena där de är til...

Av Grodan Boll - 26 maj 2013 23:06

Ni har säkert liksom sett den här listan som delas vilt på Facebook och Twitter som heter "33 anledningar varför feminism behövs". Om du inte sett den än så kolla in den här: http://trettiotreanledningar.com/ Jag läste igenom hela listan med ett...

Ovido - Quiz & Flashcards